..:: Laurentziu ::..:: The Best Design ::..
Download placut si bine ati venit pe acest forum !!
Lista Forumurilor Pe Tematici
..:: Laurentziu ::..:: The Best Design ::.. | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ..:: LAURENTZIU ::..:: THE BEST DESIGN ::..

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Madalina98251 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Neamt
cauta Barbat
26 - 42 ani
..:: Laurentziu ::..:: The Best Design ::.. / Filme Romanesti / Amza Pellea - Momente de aur Moderat de julya
Autor
Mesaj Pagini: 1
laurentziu20
SEFU'

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2923
Un mare actor , un minunat om , o minune a cinematografiei romanesti.Un unicat.Cuvinte prea mici pentru cel care a fost Amza Pellea , Nea Marin al Olteniei...al fiecaruia dintre noi....

Scurt istoric

Amza Pellea (n. 7 aprilie 1931 - d. 12 decembrie 1983) a fost unul dintre cei mai importanti actori români, distingându-se atât în teatru cât si în film.
S-a nascut la Bailesti, într-o familie de tarani olteni. A absolvit cursurile Colegiului National Carol I din Craiova. Un reprezentant al Promotiei de aur a teatrului românesc, Amza Pellea a jucat la Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti, unde s–a impus ca unul dintre actorii cei mai dotati ai scenei românesti. A fost profesor la IATC.
A fost creatorul lui Nea Marin, binecunoscutul personaj de sorginte populara care i–a relevat atât de bine disponibilitatile pentru comedie, Amza Pellea a interpretat atât personaje istorice , cât si personaje contemporane  dar si personaje din repertoriul clasic universal
A decedat in conditii,nici astazi pe deplin cunoscute,la varsta de 52 de ani.Unele surse afirma ca marele actor ar fi decedat din cauza cancerului pulmonar,provocat de fumat iar altele sustin ca ar fi fost ucis de Securitate deoarece,in schechurile sale,ar fi ironizat regimul Comunist.

Momente de aur ......

Va multumesc tuturor .

amza pellea momente aur mare actor minunat minune prea mici pentru cel care fost amza pellea nea SEFU'

10.7KB


_______________________________________
EU FAC MEREU DIFERENTA !!!


CITESTE AICI PENTRU A EVITA PROBLEMELE

STOP TORTURARII ANIMALELOR!
Apasand pe linkul sau link-urile de mai sus declari ca esti de acord sa stergi orice material descarcat de pe in maxim 24 de ore. Administratorii acestui forum nu isi asuma nici o responsabilitate a unei eventuale incalcari al acestui advertisment.

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la